Geluk op afstand, hoe je het creëert (9 min)

Met de komst van gedwongen afstandsbediening merken veel CEO's dat sommige van hun teamleden diep ongelukkig zijn. Ze zien dit wanneer gewaardeerde teamleden ervoor kiezen om het bedrijf met meer dan 500 medewerkers te verlaten en naar een andere baan te verhuizen, meestal naar een organisatie met slechts een paar mensen (startende onderneming of investeringsmaatschappij), of naar helemaal geen baan. Deze stap lijkt vaak onlogisch. De persoon geeft veel compensatie op. De CEO voelt zich vaak persoonlijk beledigd en ongetwijfeld in de war.
Het is niet nodig om in verwarring te raken. De redenen zijn eigenlijk logisch.
In deze afgelegen wereld voelen veel mensen zich niet verbonden, wat leidt tot verdriet, vaak intens verdriet (d.w.z. depressie). Degenen in deze toestand weten dat er iets moet veranderen, maar ze weten niet zeker wat. Hun werk is de activiteit die het grootste deel van hun dag in beslag neemt, dus gaan ze er vaak van uit dat de oorzaak ligt. Ze geloven dat hun ontkoppeling voortkomt uit het feit dat ze bij een 'groot bedrijf' werken. Als ze naar een klein bedrijf vertrekken, krijgen ze weer een gevoel van verbondenheid.
Helaas doen ze dat zelden, omdat de verbroken verbinding niet voortkomt uit de omvang van het bedrijf, maar eerder uit de manier waarop ze op afstand werken.
De meeste managers zijn van mening dat ze niet mogen vragen naar het persoonlijke leven van een melding en zijn daarom niet bereid om te vragen naar de thuisomgeving en de dagelijkse routines van de melding. Deze tactiek is een vergissing. De manager is een coach wiens rol het is om het rapport te helpen de problemen waarmee het rapport wordt geconfronteerd, uit te pakken en op te lossen, of deze zich nu voordoen in hun werk- of persoonlijke wereld.
Als u als manager merkt dat een van uw rapporten niet tevreden is of mentale/emotionele pijn ervaart, vraag hem dan ernaar. Vraag hen naar hun thuisomgeving en dagelijkse routine. Ik stel dat je waarschijnlijk zult ontdekken dat ze niet minstens een van de volgende zaken doen of hebben:
Ga naar buiten
Zie andere mensen die ze kennen
Oefening
Krijg toegang tot een consistent ononderbroken ruimte om Zoom-oproepen te beantwoorden
Ik stel dat mensen vier dingen nodig hebben om zich mentaal in balans te voelen:
Verbinding met de natuur
Verbinding met stam
Bloedstroom
Ononderbroken werkruimte
Vóór de COVID-19-crisis konden we dit allemaal tot op zekere hoogte bereiken door simpelweg naar een kantoor te gaan.
We moesten elke dag onze woning verlaten om bij het vervoer te komen dat ons van en naar het kantoor bracht. Door ons huis te verlaten, kwamen we, al was het maar kortstondig, buitenlucht tegen, waardoor er een verbinding met de natuur ontstond.
We zagen andere mensen op kantoor die ons bekend waren. Het waren misschien niet onze beste vrienden, maar we kenden ze. We zeiden hallo en tot ziens, lunchten misschien met hen, ontmoetten elkaar misschien zelfs voor een drankje na het werk, en deelden af en toe een lachje. Door deze actie ontstond er een verbinding met een stam.
We moesten fysiek naar het transport lopen, waardoor ons lichaam een beetje in beweging kwam en dus ons bloed een beetje stroomde. Velen van ons profiteerden van het buiten zijn door naar de sportschool te gaan en ons bloed echt te laten stromen.
Het ontwerp van het moderne kantoor is gericht op prestaties, met belcabines, vergaderruimtes of privékantoren voor vergaderingen en gesprekken. Zo hadden we ononderbroken werkruimtes.
Deze dingen hebben we onbewust bereikt.
In plaats van je ervan te overtuigen dat deze elementen een gevoel van vrede en voldoening creëren, daag ik je uit om ermee te experimenteren.
Als we naar een persoonlijk kantoor gingen, kregen we dit allemaal in kleine mate. Stel dat we de bedoeling hebben om ze in een thuiswerkomgeving te creëren. In dat geval kunnen we ze in veel hogere mate bereiken en daardoor een nog grotere persoonlijke voldoening ervaren dan toen we naar kantoor gingen.
Hier is hoe ik het doe:
Verbinding met de natuur.
Voordat ik ga werken, maak ik aan het begin van de dag een wandeling van 5 minuten naar buiten. En aan het einde van de dag maak ik een wandeling van 5 minuten als ik gestopt ben met werken.
Mijn wandeling creëert niet alleen een verbinding met de natuur door mij in de buitenlucht te brengen, maar is ook een mooi signaal van de overgang van en naar het werk. Voor de ochtend- en na de avondovergang sta ik mezelf niet toe om te werken, waardoor ik de ruimte heb om me te concentreren op gezins- en persoonlijke activiteiten.
Ik neem ook regelmatig pauze gedurende de dag. Ik plan alleen vergaderingen van 25 en 50 minuten, en ik beëindig ze allemaal op tijd. Met dit schema kan ik een pauze nemen om een of meer van de volgende dingen te doen:
ga naar de badkamer
een slok water halen
een hapje halen
ga naar buiten
voorbereiden op de volgende bijeenkomst

Als ik naar buiten ga (wat ik minstens één keer in de twee uur doe),
Sluit mijn ogen en kijk 1 minuut naar de zon (zelfs als het bewolkt is). Dit moment creëert een intense en snelle verbinding met de natuur.
Terwijl ik dit doe, strek ik mijn heupbuigers terwijl ik vijf keer diep ademhaal. Dit stuk laat mijn bloed stromen.
Dan zoek ik mijn vrouw of een van mijn kinderen op en geef ze een knuffel van 1 minuut. (Eerlijk gezegd tolereert alleen mijn vrouw dit. Mijn kinderen zijn al binnen 10 seconden klaar als ze me überhaupt willen knuffelen.) Knuffels creëren een intense en snelle verbinding met mijn stam.
Verbinding met stam:
Naast de hierboven genoemde knuffels van 1 minuut, plan ik persoonlijke sociale contacten

Remote fijn voelen